Schoonmaak en hygiëne

schoonmaakEen bewuste keuze van hygiënepapier en -systemen kan een belangrijke bijdrage leveren aan duurzaam ondernemen. Het Bewust Bunzl hygiëneassortiment is een optimale samenstelling van verschillende materialen en systemen die elk op hun eigen wijze een bijdrage kunnen leveren aan duurzaam ondernemen.

Een milieubesparende oplossing is te vinden in het zogenaamde ‘volume reducing’ principe. Door steeds verdergaande technieken zijn er sterk absorberende papiersoorten en bijpassende dispensersystemen ontwikkeld die leiden tot een sterke afname van het papiergebruik en dus aanzienlijk minder materiaalverbruik. Doordat er minder geproduceerd hoeft te worden, is een bijkomend voordeel dat dit indirect de CO2 uitstoot vermindert.

Het gebruik van gerecycled materiaal is ook een milieuvriendelijke oplossing. Sinds langere tijd maken veel fabrikanten gebruik van volledig of gedeeltelijk gerecycled materiaal. Op deze wijze wordt er optimaal gebruik gemaakt van beschikbare grondstoffen die voor hergebruik geschikt zijn en niet leiden tot een verlies van functionaliteit.
Ook kunt u kiezen voor bijvoorbeeld hygiënepapier met het FSC keurmerk. Dit geeft u de zekerheid, dat grondstoffen op een verantwoorde wijze zijn gewonnen.

Vanzelfsprekend kan Bunzl u in een persoonlijk gesprek verder informeren over de specifieke milieuaspecten en de praktische voordelen van de verschillende hygiënesystemen en -producten.